Tannprotese

Om man har vært uheldig og mistet tenner eller har fått skader i tannkjøttet kan det være nødvendig med tannproteser

Noen trenger proteser på grunn av karies eller tannkjøttsykdommer, andre på grunn av traumer eller genetiske lidelser. Før man tar steget mot tannproteser vil tannegen forsikre seg om at problemet som har skadet tenner eller tannkjøtt er under kontroll. Behandling vil bli gitt, men om tennene ikke står til å redde vil proteser være et neste mulig skritt.

Det kan være svært utfordrende å mangle tenner eller ha tenner av dårlig kvalitet. Hos Tannlegene i Vektergaarden hjelper vi deg slik at du får en protese som passer deg og ting blir litt lettere i hverdagen. Vi tilbyr både avtakbare og faste proteser.

Avtagbare proteser

Avtagbare proteser kan enten komme i form av delproteser eller helproteser. En delprotese vil erstatte én eller flere tenner. Den vil bruke andre tenner som støtte og forankring. Selve protesen består av ulike deler og metalldelene kan ofte bli synlige. Vi vil gjøre vårt ytterste for at protesen blir så lite fremtredene som mulig.

Faste proteser

Om pasienten har mistet alle tennene er helprotese det beste alternativet. I dette tilfellet vil protesen hvile på kjevekammen i underkjeven, og få støtte fra gangen i overkjeven.

Har du spørsmål om tannproteser og lurer på hvordan vi kan hjelpe deg kan du ta kontakt med Tannlegene i Vektergaarden her.