KRONE- BROBEHANDLING

Protetisk behandling som festes permanent til tann eller tenner. Mange av oss har gjennomgått større tannbehandlinger på grunn av tannsykdommer, uhell, stor forekomst av karies, og så videre. Da kan tenner enten være veldig skadet eller mangle helt. Ved store skader på en tann, kan den repareres med en krone.

Naturlig utseende med tannkrone

En krone er en kunstig tann som settes utenpå din egen tann, den sementeres fast med ett tett og stabilt sement, og har da gode muligheter til å fungere og se ut som din originale tann.

Tannbro ved store skader

Om skadene er så store at tannen må trekkes, eller allerede mangler, kan løsningen være en bro. Da erstattes den skadde eller manglende tannen med en tann som festes til gjenstående tenner med kroner. Altså, med to tannkroner med en eller flere tenner mellom seg. Denne løsningen festes på samme måte som kronen.

Helkeramiske kroner og broer

Kroner og broer lages i forskjellige materialer, vi har muligheten til å lage helkeramiske tannkroner på kontoret ved hjelp av en maskin som freser ut kroner og små broer i ferdige porselensklosser, spesielt tilpasset dine tenner. Vi bruker også teknikere for å fremstille større konstruksjoner og andre typer løsninger. Den vanligste typen materiale for kroner og broer er for tiden indre konstruksjoner i CoCr med porselen utenpå.Tannkroner fremstilt på klinikk tar cirka 1 til 2 timer, hos lokal teknikker 7-9 dager og hos ArtiNorway 12-14 dager.

Ta kontakt med oss for mer informasjon om behandling med kroner eller broer.