Fjerning av visdomstenner

Vi mennesker har fire visdomstenner, to oppe og to nede i kjeven. Disse er ofte de siste som vokser frem i munnen, og gjerne når man har passert 20. Mange får problemer med disse da det kan være for lite plass igjen i munnen og de derfor ikke bryter frem normalt. Det kan da oppstå infeksjoner og andre problemer.

Tannlegene i Vektergaarden har lang erfaring med å behandling og fjerning av visdomstenner

Vi tilpasser behandlingen basert på dine behov. Noen får problemer med visdomstennene fordi de bruker lang tid på å bryte frem. Bakterier fra munnhulen kan trenge ned langs kronen på den delvis frembrudte tannen, hvilket kan føre til infeksjon. Noen få opplever også å få godartede svulster eller cyster rundt tennene. Det kan også være utfordrende å pusse tennene i området noe som kan føre til karies eller rotbetennelse i omkring nabotennene. Om det er lite plass i munnen kan også fremveksten av visdomstenner føre til press og forskyvninger ellers i munnen.

Ofte kan visdomstenner fjernes ved en enkel tanntrekking under lokalbedøvelse. Om problemene er noe mer omfattende kan en mindre operasjon være nødvendig. Her vil tannlegen også ta i bruk lokalbedøvelse og pasienten vil få smertestillende og antibiotika etter inngrepet.

Erfarne tannleger hos Tannlegene i Vektergaarden vil sørge for at du føler deg trygg og får den beste behandlingen. Ta kontakt her om du har spørsmål om fjerning av visdomstenner.