Kosmetisk tannbehandling

Et hvitt og plettfritt smil er for mange selve symbolet på god helse

Det er ikke alltid tennene våre ser så friske og fine ut. Høyt inntak av kaffe, rødvin, juice og andre matvarer kan forårsake missfarging. Andre har en mer gulnet farge naturlig på sine tenner. Dette kan tannleger gjøre noe med. 

Kosmetisk tannbehandling er en samle betegnelse på alle behandlinger som forbedrer utseende til dine tenner eller tannkjøtt, men ikke nødvendigvis funksjonen.

Hva er kosmetiske behandlinger for tenner

Tannbleking er kanskje den mest vanlige kosmetiske behandlingen for tenner. Om du ber en tannlege utføre blekingen for deg fører det ikke til skader. Tennene som blekes bør heller ikke ha dårlige fyllinger, hull eller tannråte.

Om tennene ikke responderer på tannbleking eller er missformet kan man vurdere porselensfasader. Dette er tynne porselensskall som tannlegen tilpasser hver enkelt tann. Disse limes så til den synlige delen av tannen.

En annen behandling som er ganske vanlig er utskiftning av missfargede fyllinger. Tannlegen vil i dette tilfellet bytte ut den gamle fyllingen med en som er nærmere i farge til dine tenner. Slik vil det ikke være like lett å se at du har fyllinger.

Ønsker du mer informasjon om kosmetisk tannbehandling kan du ta kontakt med oss her hos Tannlegene i Vektergaarden.