Hvite tenner med tannbleking

I 2012 ble det bestemt at kun tannleger kan selge tannbleke midler i Norge. Slik kan du være sikker på at behandlingen er trygg og at du ikke skader tennene. Velger du hjemmebleking vil behandlingen allikevel starte hos tannlegen.

Hjemmebleking

Tannlegen vil først forsikre seg om at du ikke har noen hull eller andre skader på tennene. Så vil vi ta et avtrykk av dine tenner for å lage en spesialtilpasset blekeskinne. Du kan ta denne i bruk på natten eller i kortere perioder i løpet av dagen. Denne typen bleking er noe mer skånsom mot tennene sammenlignet med klinikkbleking, men det tar også noe lengre tid før man ser resultater. En annen fordel er at du kan bruke den samme blekeskinnen om igjen om du ønsker å gjennomføre en nye runde med bleking ved en senere anledning.

Klinkikkbleking

Denne typen bleking foregår hos tannlegen og du vil se resultatet umiddelbart. Da kjemikaljene som brukes er noe sterkere enn ved hjemmebleking er det større risikofor ising i tennene etter behandlingen. Om man har hastverk kan klinikkbleking være et alternativ, men de fleste velger i dag hjemmebleking.

Vi anbefaler ikke klinikk bleking, da effekten stort sett er en uttørking av tennene og ikke en fullverdig bleking på linje med hjemmeblekingen, som er mer skånsom og gir ett bedre og mer varig resultat.

Ønsker du å vite mer om tannbleking kan du ta kontakt med oss her hos Tannlegene i Vektergaarden.