Tilpasset bittskinne

En bittskinne er en ortopedisk plate i hard plast som er avtagbar

Den spesialtilpasses ditt bitt og dine problemer. En slik skinne sitter godt når du har lagt den inn og dekker alle tenne i den kjeven du har plassert den.

En fordel ved å bruke bittskinne er at om det er usikkerhet rundt hva som er det opprinnelige problemet eller årsaken til smerten for pasienten kan man ta ut skinnen å med en gang vil eventuell økt smerte avta raskt. Det er viktig at man følger instruksjonene fra tannlegen så nøyaktig som mulig slik at man får best mulig resultat raskest mulig. Noen ganger er det nødvendig å ha på bittskinnen til en hver tid. Den tas i så fall kun ut når man skal pusse tenner. Det er også fult mulig å spise med en bittskinne i munnen uten større besvær.

Det er mange ulike grunner til at tannleger anbefaler bittskinner. Noen trenger dette ved tanngnissing, spesielt på nettene, andre opplever at det hjelper som avlastning av muskler og kjeveledd.

Ønsker du mer informasjon om bittskinne og om dette er en behandling som kunne løse dine problem kan du ta kontakt med oss her ved Tannlegene i Vektergaarden.