Rotfylling i Fredrikstad

Rotfylling er en tannbehandling hvor betent vev / dødt vev i tannroten fjernes og erstattes med solid fylling eller keramisk krone, mot slutten av tannbehandlingen. Rotfylling krever normalt sett flere besøk til tannlegen for å bytte fylling og observere om behandlingen får riktig fremgang. Kommer smertene tilbake etter behandling gjør vi prosessen på nytt.

Rotfylling ved skadet eller død tann

Hvis nerven inne i tannen har blitt infisert av bakterier eller blitt skadet ved traume eller store fyllinger, så klarer ikke pulpa å bekjempe betennelsen og den vil være irreversibel pulpitt. Dette oppleves som sterke tannsmerter og det kan ofte være vanskelig å identifisere hvilken tann smertene kommer fra. Ofte kan det kjennes ut som det er en tann i underkjeven, da det egentlig er en tann i overkjeven, og motsatt. Hvis du går med en slik betennelse i tannen over lengre tid så vil etter hvert pulpa dø og betennelsen kan spre seg til kjevebeinet rundt røttene på tannen. En rotfylling innebærer dermed å få kontroll over betennelsen, og kan bidra til at tannen kan reddes.

Hvordan vi rotfyller tannen

Tannlegen fjerner da all tannsubstans som er ødelagt av bakterier og åpner opp så det blir god tilgang til nervekanalene. Tannen blir deretter renset ut ved hjelp av filer, og tannelegen legger et innlegg i rotkanalene som er antibakterielt. Dette innlegget skal du gå med minst en uke før du kommer du tilbake til tannlegen. Tannen blir da renset og det blir lagt en permanent rotfylling. 

Tannen må bli bygget opp igjen, og den kan enten bli bygget opp med en hvit fylling eller et keramisk innlegg/krone.

Ta kontakt for mer informasjon om rotfylling, eller for bestilling av time.