Tanngnissing

Tanngnissing, bruxisme, er ofte forårsaket av stress eller ugunstige bittforhold

Gnissingen kan føre til kraftig hodepine, muskelsmerter og ømhet i tennene. Våre tannleger har lang erfaring med behandling av slike problemer. 10 - 20 % av befolkningen er oppmerksomme på at de har et problem, mens andre merker det ikke selv før en partner påpeker at de gjør dette i søvne. Opp til 20 % av befolkningen gnisser tennene på et eller annet tidspunkt. For mange går det over etter noen måneder, mens for andre blir det et mer vedvarende problem.

Behandling mot tanngnissing for pasienter i Fredrikstad

Tannlegen vil undersøke bittet og se på hva årsaken til gnissingen kan være. Ofte vil en bittskinne være en god løsning. Dette er en plate av hard plast som vil hjelpe til ved å avlaste kjeveleddene. Det er viktig å følge instruksjonene fra tannlegen nøye for å oppnå resultater så raskt som mulig. Noen opplever at det er vanskelig å ha skinnen i munnen når man spiser, mens andre sier dette ikke plager dem: Pass på å puss tenne godt og sett skinnen inn igjen så fort du kan om du har måttet ta den ut.

Har du spørsmål om tanngnissing kan du ta kontakt med oss her hos Tannlegene i Vektergaarden så hjelper vi deg gjerne med å finne en løsning.