CEREC/CADCAM

Vi har flere forskjellige materialer på kroner og innlegg som vi kan bruke i Cerec maskinen og ferdigstille på klinikk på under to timer

Fremgangsmåten er som tradisjonell krone/bro terapi, borring under god bedøvelse for å skape en tann pilar vi kan sette en krone eller bro på. Så filmer vi tannen/tennene med ett kamera og lager en datamodell som gir ett bilde av forholdene hvor den nye konstruksjonen skal sitte.

Etter det kan du som pasient få alt fra en time til to-tre med pause og vi gjør klart arbeidet på klinikken. Når du kommer tilbake etter en kaffe eller en spasertur i vakre gamlebyen, har vi kronen/broen ferdig og den sementeres da på plass. Estetikk og passform er meget god.

Vi har følgende priser på dette:

  • Krone i komposit materiale 2.700,- + materiale og bedøvelse

  • Krone i porselen enkelt materiale 4.000,- + materialer og bedøvelse

  • Krone i porselen avansert materiale 5.000,- + materialer og bedøvelse

  • Bro i Zirkonia (sterkt materiale) 14.000,- + materialer og bedøvelse

Cerec er en fabrikant av utstyr som ved hjelp av kamera og datateknologi fremstiller keramiske kroner i en fresemaskin.

De har drevet med dette i 30 år og dagens teknologi har gjort teknikken enklere, mer forståelig og lett å bruke i en vanlig klinikk. Med denne teknologien, scannes tannen med ett kamera i stede for å ta avtrykk med diverse matrialer med varierende smak, til en datamaskin. Vi fremstiller så en krone digitalt, og dette overføres til freseren som fremstiller kronen. Når porselens kronen er ferdig brennes den i en ovn i 10-20 minutter, og avkjøles før sementering.

Teknikken kan brukes på alt fra fasader, innlegg og kroner til mindre broer og skjellett til gebiss. Ved å bruke Cerec sparer vi pasientene for tid og å gå med en midlertidig løsning i venting på en hel tann.